Det är mulet ute! Mulet! Hmpf, jag är inte imponerad! Enligt väderleksrapporterna finns det risk för åska, men det brukar det ju aldrig bli när de säger det så.. Vi har i alla fall klarat oss från cyklonen så egentligen ska man väl inte klaga heller.
Dumplingsen blev förvånansvärt bra faktiskt! Inte lika goda (och definitivt inte lika snygga) som på Din Tai Fung förstås, men de har ju å andra sidan blivit utsedda till bäst i världen. Jag blandade fläskfärs med hackad schalottenlök, hackad vitlök, ingefära och chili, och så soya för att smaksätta och lite olja så att det blir lite smetigare. Vi köpte färdiga wonton-ark och sen så var de bara att fylla dem och ånga i ca 15 minuter. Har man inte möjlighet att ånga kan man koka dem istället, men då kanske man ska korta tiden lite. De är även goda att steka dagen efter om man får rester. Servera med en dipsås gjord på ingefära, soya och vinäger.
 |
Delikata dumplings |
 |
Kinesisk drake i World Square, vårt närmaste shoppingcenter |
Vädret e som det är... Är det inte översvämning, så e det storm..
SvaraRaderaHoppas du har det bra långt där borta i Australien. Å ännu e torr..
Här hemma i Sverige är dom flesta trötta på halka, stora vattenpölar.. Å många vill ha vår. Fast när allt töar, kommer ju annat fram typ hundskit..
Ha det gott lilla gumman. Å var rädd om dig.
Sillen
Allvarligt. Tycker nog att dumplings var lite överskattat. Gott men inte så märkvärdigt. Kanske lite inskränkt från en gammal gubbe.
SvaraRaderaDanne